Ohhhh happy kantoorleven

Ook al ben ik een zeer blije en vrije freelancer, ik ga wel dagelijks naar kantoor. Achter de keukentafel stukjes tikken voelt toch iets te veel als een hobby en iets te weinig als serieus werken. Samen met mijn lieftallige collega Claudia bivakkeer ik in een gezellig schoollokaal in de Eerste Helmersstraat in Amsterdam. De perfecte collega(‘s) om je heen te vinden, is nog best een opgave voor een kritisch iemand als ikzelf. De een belt zo hard dat ik niet meer kan nadenken, de ander is er bij nader inzien nooit en dat vind ik ook weer ongezellig. Gelukkig heb ik met Claudia mijn kantoorgenoot soulmate gevonden, want er is altijd een goede balans tussen productief deadlines halen, gezellig kletsen en eens in de zo veel tijd buiten de deur lunchen.

We hebben ons kantoor de laatste maanden opgeknapt: nieuwe vloer, muur geverfd, meubels erin, leuke planten aangeschaft in de prachtige stadstuinierwinkel Wildernis (van ex-collega Mila) en als puntje op de i wordt tegenwoordig ons werk zelfs gepresenteerd aan de wand.

wandrek

planten

Roald Dahl
Na een maand vrij in mei (roadtrippen door Californië) heb ik de zomer vrolijk door gewerkt aan mijn vaste projecten (blogs regelen en maken voor Flow Magazine en artikelen publiceren voor Mijn Kind Online, kijk vooral even naar mijn nieuwe serie Boeken om over te praten). Maar in de zomermaanden heb ik ook met veel plezier gewerkt aan nieuw lesmateriaal voor Roald Dahl. Dat is elk jaar echt een feestje is om te maken! Dit keer stond het boek Sjakie en de chocoladefabriek centraal. Kijk voor meer informatie over dit project op de website van YoungCrowds.

Schermafbeelding 2015-08-18 om 06.30.27

Andere artikelen van mijn hand vond je de afgelopen tijd ook in het tijdschrift Vincent (Van Goghs aan het woord) en in Flow Magazine (rubriek Spoil Yourself).